Ohranjanje odnosov s partnerjem

Se vsak vaš pogovor s partnerjem konča s napetostjo? Se prepirate s partnerjem glede tega, kam boste letos šli na dopust? Ste bili prevarani in ne veste, kako naprej? Želite izboljšati odnos s partnerjem in poglobiti zaupanje?

 

Za partnerski odnos je zelo pomembno, da se partnerja odločita za mediacijo, ko pride do prvih manjših nesporazumov, saj je tako večja verjetnost, da se nesporazum ne spremeni v velik konflikt in s seboj prinese še odtujenost, zamero in sovraštvo. Ko zaljubljenost mine in se le-ta spreminja v ljubezen, se začne delo na ohranjanju odnosa. Postavi se vprašanje, koliko smo partnerjeve realne lastnosti sposobni sprejeti. Partnerski odnos je na preizkušnji tudi, ko se rodi otrok in ko se pojavijo različna mnenja glede vzgoje otrok. Na krhanje partnerskega odnosa lahko vpliva neuspeh otroka v šoli ali njegovo problematično vedenje. Odnos se lahko spremeni, ko eden izmed partnerjev izgubi službo. Velika ovira za ohranjanje partnerskega odnosa lahko postane prevara. Veliko sprememb v partnerskem odnosu pa nastane tudi, ko otroci odidejo od hiše.

 

Mediacija partnerjema lahko pomaga, da se bosta boljše slišala in razumela pričakovanja, želje in potrebe drug drugega. Izkušnja kakovostnega pogovora pa lahko vpliva tudi na vašo nadaljnjo sobivanje s partnerjem, saj lahko poveča možnost za boljše razreševanje naslednjih nesporazumov in kakovostno komunikacijo med partnerjema.