Sporazumevanje družine, sorodnikov, sosedov

Vas obremenjujejo, ker skrbite za ostarelega starša? Imate probleme pri dogovarjanju z ustanovami v povezavi z delovanjem vaše družine? Se ne morete dogovoriti glede dediščine? Si želite kakovostnih odnosov v vaši družini? Se soočate z nesporazumi  s sosedi glede medsosedskih odnosov? Imate problem z določitvijo meje, uporabo služnostne poti,…?

 

Družina je osnovna celica družbe in je zelo pomembna za razvoj posameznika. Družina nosi svoj pomen ne glede na velikost in razširjenost. Delovanje same družine je neposredno odvisno od vseh članov. Če družina neguje komunikacijo, to omogoča kakovosten razvoj vseh družinskih članov in kakovostno sobivanje s sorodniki, sosedi in ustanovami.

 

Družinska mediacija in mediacija v lokalni skupnosti prispeva k boljši komunikaciji in boljšemu sporazumevanju vseh udeležencev. Mediacija je primerna za reševanje vseh vprašanj, v katere so vpleteni družinski člani, sorodniki, sosedi in ustanove. Z mediacijo se rešujejo nesporazumi med starši in otroki, brati in sestrami, taščo oziroma tastom in zetom oziroma snaho, sosedi … Mediacija je uporabna tudi za reševanje vprašanj z organizacijami, ki vplivajo na delovanje družine (dom ostarelih, dnevni centri…).